Activiteiten

Er is zoveel te doen op Curaçao dat het teveel is om allemaal op te noemen. Daarom een top 3 van leuke dingen in verschillende categorieën!

LEUK OM TE DOEN: OMGEVING JAN THIEL

 1. Jan Thiel Beach is één van de populairste stranden van het eiland, waardoor het er altijd gezellig is. Je kunt hier terecht voor ontspanning en vermaak. Mooie beachclubs, restaurants, diverse watersporten en relaxen op een strandbedje. En wanneer de avond valt, wordt je verwend met een gouden zonsondergang!
 2. Wandelen en mountainbiken in de Zoutpannen van Jan Thiel. Een mooi natuurgebied met oude zoutpannen en wanneer je geluk hebt, tref je die dag ook nog een groep flamingo’s aan. Het gebied is gemakkelijk te bereiken en het pad is eenvoudig te voet te verkennen. Dit pad verbindt het gebied Jan Thiel met de Mambo Beach Boulevard. Wandelen op dit pad betekent wandelen langs de prachtige kustlijn.
 3. Caracasbaai is misschien wel 1 van de populairste strandjes onder de locale bevolking. De ongedwongen sfeer en gezelligheid bevestigen eens te meer; het eiland leven zoals het hoort te zijn. Heerlijk zwemmen en daarna gezellig met een biertje barbecueën onder de palapa. Picknicktafels zijn aanwezig. Ook is er een restaurantje waar je lokaal kunt eten pal aan het water (Brisa do Mar – Pop’s Place) Een stukje verderop ligt de Tugboat, De Tugboat is een sleepboot die meer dan 50 jaar geleden gezonken is. Doordat dit scheepswrak maar op 4-6 meter diepte ligt, is het een mooie plek om te snorkelen. De sleepboot is geheel begroeid met koraal en er zijn hier ontzettend veel mooie vissen te zien. Het oude Fort Beekenburg en het Quarantaine gebouw is zeker een bezoekje waard. En als je verder doorrijdt het schiereiland op, kom je ook nog bij het intieme directeursstrandje, vroeger gereserveerd voor de directeur van Shell, nu openbaar. Eén van de mooiste snorkelplekjes van het eiland.


LEUK OM TE DOEN: BEZOEK WILLEMSTAD

 1. Willemstad is verdeeld in twee stadsdelen; Punda en Otrobanda. Samen vormen zij het historisch hart van Willemstad. De Koningin Emmabrug (ook wel de Pontjesbrug genoemd) verbindt deze twee met elkaar. Staat de brug open? Dan brengt de ferry je gratis naar de overkant. In de hoofdstad van Curacao valt veel te ontdekken én te genieten. Zoals de St. Annabaai, de Handelskade, de Breedestraat, de Ronde Markt en lunchen tussen de locals in Plasa Bieu. In Otrobanda; het Brionplein en het Riffort. Bij de vele restaurants en terrassen kun je terecht voor een hapje en een drankje. Vergeet geen foto te maken van de reusachtige DUSHI en CURACAO letters bij het Wilhelmina plein.
 2. Maak een stadswandeling en ontdek de contrasten van Curacao, de eeuwenoude geschiedenis en bewonder de kleurrijke gebouwen en schitterende muurschilderingen. Dit kan natuurlijk op eigen initiatief maar onder begeleiding van een gids kom je op plekjes waar je zelf niet zo gauw terecht komt
 3. Ontdek levendig Pietermaai met zijn kleurrijke gebouwen en de vele restaurants, bars en hippe hotels. Wie hier de jaarwisseling viert (en van knallend vuurwerk houdt) moet zeker op de laatste dag van het jaar de Pagara Party XXL meemaken. Vanaf 12 uur ’s middags één groot feest met live muziek en volop eten en drinken. Tussen 2 en 3 uur ’s middags wordt de pagara (een sliert van honderden meters lang bestaande uit aan elkaar geknoopte rotjes) afgestoken.


INTERESSANT OM TE DOEN

 1. Bezoek de diverse musea: Kura Hulanda Museum, Maritiem Museum, Kas di Pal’i Maishi, Curacao Museum, Tula Museum, Landhuis Bloemhof, Savonet Museum en Children’s Museum. Aan te raden is, indien mogelijk, deze musea te bezoeken onder begeleiding van een gids. Op deze manier krijgt dit bezoek een extra dimensie, zeker in geval bij de musea die het slavenverleden van Curacao laten zien.
 2. Rondje Landhuizen; hèt cultureel erfgoed van dushi Kòrsou. Op Curacao staan veel oude landhuizen uit de koloniale tijd. Een bezoekje waard zijn zeker; Landhuis Ascension, Landhuis Knip (Kenepa) – Museo Tula, Landhuis Groot- en Klein Santa Martha, Landhuis Jan Kok, Landhuis Savonet, Landhuis Brakkeput Mei Mei, Landhuis Daniël, Landhuis Zuikertuin en Landhuis Chobolobo. Hier wordt de beroemde Curacao likeur vervaardigd, er zijn rondleidingen met uitleg over het productieproces en je kunt natuurlijk proeven.
 3. Rondom de Sint Jorisbaai; de Sint Jorisbaai is de beste plek van Curacao voor kitesurfers. Op de weg hier naar toe zijn ook Curacao Ostrich Farm, Serena’s Art Factory en de Aloë Vera Plantation gevestigd. Ook een bezoekje aan Dinah Veeris haar kruidentuin Den Paradera is een aanrader.


DE STRANDEN (ingedeeld in drie gebieden)

Er zijn vele stranden op Curacao met het fijnste witte zand en liggen in helderblauwe baaien Maar het ene strand is het andere niet. Per gebied verschillen de stranden van elkaar in sfeer en faciliteiten. Sommige stranden zijn gratis toegankelijk, voor andere stranden moet je betalen.

 1. Stranden in het westen: Playa Kalki, Playa Grandi, Playa Forti, Grote Knip, Kleine Knip, Playa Jeremi, Playa Lagun, Santa Crus, Playa Santa Martha, Cas Abou, Portomari en Daaibooi
 2. Stranden in het midden: Kokomo Beach, Blue Bay (Blaauwbaai) en Pirate Bay
 3. Stranden in het oosten: Marie Pompoen, Mambo Beach Boulevard en Jan Thielbaai


ACTIEF BEZIG ZIJN EN GENIETEN VAN DE NATUUR

 1. De Christoffelberg beklimmen (372 m) kan in het Christoffelpark of bezichtig de Grotten van Hato.
 2. Geniet van de mooie natuur en bezoek Shete Boka (de 7 inhammen) Het nationale park Shete Boka is een natuurgebied op Curaçao. Het park is opgericht in 1994, en beslaat ca. 200 hectare. Het zeewater rolt met grote kracht tegen de rotsachtige kust. Rij daarna door en maak een stop bij Watamula Hole, een zeewaterfontein; ligt aan het eind van het noordelijkste stukje weg van het eiland.
 3. Zwemmen met dolfijnen bij de Dolphin Academy en aansluitend het Sea Aquarium bezoeken. Een dagtocht naar Klein Curacao mag eigenlijk ook niet ontbreken op het To-do-lijstje.


EN NOG VEEL MEER…..

 1. Probeer de typische lokale gerechten zoals pastechi, karni stobá en kabritu stobá. Lokale restaurants zijn bijvoorbeeld Plasa Bieu (achter het grote postkantoor in Willemstad) Geopend ma. t/m za. tot 15:00 uur, Pop’s Place aan het strand van Caracasbaai. Landhuis Dokterstuin, Jaanchies Restaurant, Seaside Terrace en Shelterrock Paradise.
 2. Voor de kids; midgetgolf en speeltuin bij Landhuis Brakkeput Mei Mei. Of naar de grootste binnenspeeltuin Kidi’s Park op Sambil
 3. Op Curacao kunt u leuk winkelen. Verspreid over het eiland zijn er verschillende malls en promenades. De leukste zijn; Zuikertuintje Mall en het naastgelegen Bloempot Shopping Center, Promenade aan de Schottegatweg, Sambil in Veeris, Mambo Beach Boulevard, Beach Plaza Jan Thiel. In Punda en Otrobanda kunt u volop winkelen in de autovrije straten tussen fraaie monumentale panden. De bekendste winkelstraten van Punda zijn de Heerenstraat en de Madurostraat. Elke donderdagavond is het Punda Vibes, leuke kraampjes, alle winkels zijn open, muziek en dans op straat en rond 20.00 uur vuurwerk. In Otrobanda zijn de meeste winkels te vinden in de Breedestraat. Voor luxere kleding en accessoires kunt u terecht in de Renaissance Mall en het Rif Fort.

NOTE: door de huidige situatie (COVID-19) kunnen openingstijden van restaurants, winkels, beachclubs en bezienswaardigheden afwijken. Ook kan er een wijziging zijn voor de happy-hours, Punda Vibes en de diverse excursies. Volg daarom altijd het laatste nieuws op de desbetreffende website of FB pagina. Of bel ze even om teleurstellingen te voorkomen!

Klaar om te boeken?

Wacht niet langer en boek direct uw droomvakantie in onze prachtige villa!